Zabawa Karnawałowa 25.02.2017 r.

Organizatorzy zabawy ostatkowej w auli Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 zapraszają do wspólnej zabawy w sobotę 25 lutego na zakończenie karnawału. Organizatorzy zapewniają DJ-a, dwa ciepłe posiłki, zimną płytę - wiejski stół, napoje, ciastka bankietowe, ciepłe napoje - kawę, herbatę. Przebrania karnawałowe mile widziane. Więcej informacji i zapisy: Paweł Molis, tel. 503 040 470.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

Pielgrzymka do Matki Boskiej Ostrobramskiej

Ksiądz Kapelan Ryszard Umański zaprasza:W dn.16-19.04.2015 r odbędzie się Pielgrzymka Solidarności do Matki Boskiej Ostrobramskiej..Trasa pielgrzymki wiedzie  przez Suchowolę-Wilno-Troki-Kowno.Cena 750,00zł a w tym zakwaterowanie-3 noclegi w hotelach ***,pokoje 2,3-osobowe z łazienkami,wyżywienie;3 śniadania,3 obiadokolacje,karaimskie pierogi w Trokach,TRANSPORT;autokar z klimatyzacją,,toaletą,video i barkiem.UBEZPIECZENIE;SignalIduna S.A.INNE;przewodnik po Kownie,Wilnie i Trokach.

Zapisy w sekretariacie Biura Regionu Częstochowa,ul.Łódzka8/12,tel.343605570.

Wymagana wpłata zaliczki w wysokości 200 zł do dn.18.marca 2015r.Spotkanie informacyjne odbędzie się w Auli Regionu Częstochowskiego w dniu 18 marca 2015r o godz.16.00

Zebranie wyborcze

Dnia 19.03.2014r odbyło się walne zebranie wyborcze członków NSZZ"Solidarność"przy Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej w Częstochowie.Wybrano nową Komisję Międzyzakładową na kadencję 2014-2018.Przewodniczącą Komisji została Dorota Placek.W skład Komisji weszli także-Elżbieta Gołębiowska,Dorota Boral,Patrycja Pijet,Wiesław Nieckarz,Grzegorz Gawron,Wojciech Kulawiak.

Skład Komisji Rewizyjnej to Agnieszka Dybeł,Gabriela Ilnicka,Dorota Kamińska,Katarzyna Perzyńska,Joanna Polis,Agnieszka Rydz-Ciepiela i Urszula Zjawiona.

W tajnych głosowaniach wybrano kandydatkę na walne zebranie Delegatów Krajowej Sekcji Pracowników Pomocy Społecznej-została nią Elżbieta Gołębiowska.Kandydatem na walne zebranie Delegatów Regionu został wybrany Grzegorz Gawron,kandydatkami na walne zebranie Delegatów Regionalnej Sekcji Kobiet wybrano Małgorzatę Hajdas i Grażynę Romanowską.

Przekazanie projektu układu zakładowego

Jak już wcześniej informowaliśmy w m-cu maju 2012 r. KM NSZZ „Solidarność” wystąpiła z inicjatywą zawarcia zakładowego układu zbiorowego pracy dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Częstochowie. W dniu 14.08.2012 r. projekt układu przekazany został Dyrektorowi MOPS, natomiast w m-cu wrześniu rozpoczną się dalsze negocjacje.

Ważne - Uchwała K.Z

KM NSZZ „Solidarność” w dniu 22.08.2012 r. podjęła uchwałę, że członkowie związku, którzy nie brali udziału w spotkaniu integracyjnym w Złotym Potoku mogą ubiegać się o zapomogę na dofinansowanie do wypoczynku letniego. Wnioski o zapomogę należy składać do Komisji Zakładowej do dnia 15 września 2012 r.